24 d’octubre del 2016

Dos milions invertits en crear ocupació

Aquest 2016 hem ampliat l’esforç que hem anat desenvolupament aquests darrers anys, amb el pla de xoc contra l’atur, i l’ampliació a nou mesos dels contractes. Ha estat una mesura molt important, tant en número de persones beneficiades, com financerament. I ha estat així, emmarcada en el darrer Acord Social, gràcies al qual s’han pogut acollir a aquest pla més de 1.000 persones, que han pogut tenir una feina i uns ingressos, encara que només pugui ser durant un període determinat. Ara fa poques setmanes, hem renovat l’Acord Social, amb un consens ampli, i en què segur que la lluita contra l’atur, i la lluita per una ocupació digna, en seguiran sent capítols fonamentals.

Dins del darrer grup de persones incorporades, un total de 115, n’hi ha 48 que abans d’estar a l’atur treballaven al sector de la construcció, que es dedicaran especialment a formar equips de treball per donar una resposta més ràpida a les incidències que ens arriben a través de la plataforma A Prop Teu. Seran una mena de ‘brigades exprés’, que permetran resoldre aquests temes amb immediatesa, i és que com aquesta plataforma s’ha consolidat, són cada vegada més nombrosos els avisos que cal alguna reparació o les suggerències sobre petites millores a l’espai públic que s’han dut a terme.

Tornant a l’esforç que comentava al principi, amb aquests plans d’ocupació -que recordo que no els impulsen els governs responsables, ni hi ha gaires ajuntaments que els puguin assumir-, o altres mesures com són el 6+6, des de l’Ajuntament de Cornellà, només amb una aportació de l’Àrea Metropolitana, ha invertit més de 2 milions d’euros aquest any en crear llocs de treball. Esforç que intentarem mantenir per a l’any 2017, i que les persones que ens preocupen quan els plantegem, els aturats que s’hi han pogut incorporar, estic segur que valoren justament. La màxima implicació és necessària per sortir, entre tots d’aquest malson que suposa l’atur per a moltes famílies.