18 de setembre del 2017

Vuit projectes, aportats per la ciutadania

A finals de juliol vam fer públics els projectes que la ciutadania ha votat per incorporar al pressupost de l’any vinent. És la segona experiència dels pressupostos participatius, amb la idea d’incentivar la intervenció de tothom en la gestió municipal: més concretament, perquè proposin les seves idees, i entre tots, les votem. També és important veure com la resta de la població comparteix, o no, les nostres idees.

Hi ha hagut una mica més de participació que l'any passat, 415 persones, que han pres la iniciativa de posar la seva opinió. Els projectes seleccionats, que s’incorporaran al pressupost de 2018 en què ja estem treballant, les podeu consultar aquí. Destacaria que hi ha moltes idees per a les escoles, o per a espais infantils, a més d'insistir en la mobilitat en bicicleta, i tindran un valor estimat total de 670.000 euros.

Són idees, vull remarcar, que surten de propostes ciutadanes, això ho hem de tenir clar. No donem un “menú tancat”, sinó que tot és transparent i obert, a través de la web municipal. Per això, hi hem de donar el valor que es mereix: i saber veure tot el procés que suposa promou idees, millores i tota mena d’aportacions a la realitat quotidiana perquè la ciutat se’n beneficiï.