17 de juliol del 2009

A Cornellà, vine en transport públic

La millor manera d'accedir al nou estadi de l'Espanyol és en transport públic. Aquesta idea és la que vaig voler remarcar ahir en la presentació del pla de mobilitat que ha preparat l'Ajuntament de Cornellà, que ja serà operatiu en la presentació del camp el 2 d'agost i a partir de l'inici de la temporada.
Aquest pla de mobilitat està pensat per garantir l'accessibilitat de totes les persones que assistiran a l'estadi de forma correcta i ordenada. Per això recomanem especialment l'ús del transport públic: Cornellà està perfectament comunicada, i el camp té dues parades de Ferrocarrils de la Generalitat a 6 i 11 minuts caminant. I l'intercanviador de Cornellà-Centre, on paren la Renfe, el metro i el Tram, només és a 13 minuts a peu.
Hem fet una reflexió important al voltant de com facilitar al màxim l'accés, essent conscients també que la situació serà inevitablement complicada en les hores prèvies al partit, especialment els primers, cosa que passa tant aquí com a qualsevol espai de grans dimensions on han d'arribar fins a 40.000 persones.
Per aquest motiu el nostre objectiu és que almenys un 35% dels afeccionats vinguin en transport públic, i tenim un acord amb els operadors que reforçaran les línies els dies de partit. És important fer arribar el missatge a tots els socis i afeccionats de l'Espanyol que vulguin arribar a l'estadi, ja que fins que el Ministeri de Foment no acabi les obres al Cinturó del Litoral, l'accessibilitat en cotxe privat serà més complicada, perquè hi ha poques alternatives. Òbviament, prendrem mesures especials per distribuir els vehicles a les zones industrials, evitant que l'augment de circulació afecti l'interior dels barris de Centre-Riera i Almeda. Però si aconseguim treure partit de tota la capacitat de la bona xarxa de transport públic que tenim a la ciutat, els inconvenients seran puntuals.