24 de juliol del 2009

Quatre cotxes que no contaminen gens

Aquest dimecres presentàvem als mitjans de premsa els quatre nous vehicles elèctrics que ha adquirit l'Ajuntament de Cornellà. Avui aquests cotxes sonen a novetat, però que d'aquí a uns anys serà habitual veure'ls als carrers: funcionen amb una bateria que es carrega connectant-la a la xarxa elèctrica, i els farem servir per diverses tasques d'inspecció i treballs dels departaments d'Espai Públic i Medi Ambient. És obvi que donada la situació actual de la demanda energètica, innovacions tecnològiques com aquesta s'han d'anar obrint camí.
Així volem prendre una mesura que per un cantó ajuda el medi ambient, perquè no generan contaminació atmosfèrica, ni tampoc sonora, i que ens permeten estalviar bastants diners a l'any en combustible i manteniment de vehicles. I no és una mesura puntual: per posar uns exemples, ja vam adquirir fa uns anys un cotxe amb motor híbrid, estem treballant molt en temes de sensibilització, estem fent una obra important al Centre per reduir el trànsit de vehicles privats pel cor de Cornellà, o estem a punt d'iniciar una destacable transformació a la carretera d'Esplugues per fer-ne un corredor verd.
Són mesures que sumen, les hem de prendre en global dins de la nostra inquietud pel medi ambient, per la ciutat, i per assolir objectius de sostenibilitat, com reducció de la contaminació i protecció del nostre entorn.