11 de gener del 2010

Un nou fons estatal, una nova oportunitat

Ja han passat els dies per compartir i gaudir, ara toca novament seguir treballant pel nostre present i el nostre futur. L’any 2010 que comença està ple d’inquietuds i incerteses, però disposem d’instruments per seguir creient en nosaltres i en les nostres possibilitats. Els valors del treball, del sacrifici i de l’esforç individual i col·lectiu són les peces claus per recuperar la confiança en les nostres possibilitats i capacitats.

El Govern Central ha posat novament a disposició dels Ajuntaments uns nous Fons per combatre la crisi i ajudar al finançament d’algunes despeses municipals relacionades amb els serveis socials i l’educació, perquè són pilars per a la cohesió social, la integració, la formació i el creixement personal.

És una gran aposta, tenim l’experiència de l’any 2009, que ja hi haurà temps d'analitzar i avaluar, i sobretot segueix sent un gran repte per als Ajuntaments. Cornellà l’assumeix amb el compromís de seguir transformant la ciutat per millorar la qualitat de vida de la seva ciutadania, sense oblidar l’atenció a les persones més vulnerables en els temps com els que vivim i garantir els serveis bàsics de caràcter universal.

El divendres, l’Ajuntament va aprovar el seu primer “bloc” de projectes per ser finançats mitjançant aquest Fons. Una relació de 18 projectes, per un import al voltant dels 7.200.000 Euros, amb una previsió d’ocupació d'unes 190 persones que han de comportar aproximadament la realització de unes 13.000 jornades de treball.

Aquestes actuacions es concentren en els àmbits educatiu (8), esportiu (2), estalvi energètic (4), cívic i social (2) i millora ambiental. Tots són importants per a la ciutat, però n'hi ha alguns que tindran un major impacte, com pot ser la construcció d’un nou parc d’horts urbans, la construcció de l’Escola Oficial d’Idiomes, la construcció de l’Escola de Muntanya i Esports de Natura o la construcció d’un Centre Cívic i una Ludoteca al Parc Esportiu. (Relació de projectes)

En els propers dies s'afegiran altres actuacions per completar la totalitat de projectes que poden ser finançats.

Hem estat capaços de transformar espais urbans i millorar els nostres carrers durant l’any 2009, ara es faran unes intervencions més concentrades en equipaments, tant de nova construcció com de remodelació. Aquesta és el nostre primer bloc d’accions per seguir fent ciutat, pensant en les persones i en el seu benestar.