8 de febrer del 2010

Cent anys de cultura, de debat i d'impuls cívic

El Castell de Cornellà enceta aquest dimecres una exposició dedicada al centenari del Patronat Cultural i Recreatiu. Una entitat històrica i cabdal pel seu paper social a Cornellà, nascuda quan la ciutat gairebé només se circumscrivia al barri Centre. Estem parlant de milers de persones, de diferents generacions, que s'hi ha vinculat d'una manera o una altra, que han compartit la voluntat de promoure cultura, oci i aficions, i fer-la extensiva a la ciutat. I també ha estat un espai de reunió, de debat, d'impuls cívic. En termes, condicions i modulacions molt diverses, perquè les viscissituds de cent anys d'activitats han hagut de ser, necessàriament, nombrosíssimes.

El Patronat ha estat un gran paraigües d'activitats, d'iniciatives, de naixement i desenvolupament d'entitats i accions culturals. Un espai de trobada en majúscules, per tant. La fotografia actual de l'entitat és de dinamisme, de diversitat, de participació, però repassar un segle d'història significaria deixar moltes coses i persones per mencionar.

Felicitats a tots per aquest centenari, que també ha de ser una expressió de confiança, de mirar al futur i de seguir sent una referència per a la nostra ciutat.