31 de maig del 2010

Energia i il·lusió per a la festa major

Ja estem gairebé de festa major. El pregó del Corpus serà dijous però aquest cap de setmana ja hem viscut algunes activitats. Del 3 al 6, seran quatre dies per descobrir de nou un dels nostres senyals d'identitat, una festa popular, àmplia i participativa, en què sempre hi ha hagut lloc per a totes les expressions culturals i socials de Cornellà de Llobregat.
En els darrers anys la programació de Corpus ha incorporat més activitats familiars, i també l'opció d'alguns centres escolars oberts per als pares i mares que treballen fora de Cornellà, el Divendres Joc. També hi ha concerts gratuïts cada nit, balls a tots els barris, i sobretot, com no, la implicació de les entitats de la ciutat, que aposten pel Corpus, per la festa major, per fer-ne una festa el més àmplia i rica possible. I com no, recordeu les nombroses activitats culturals, des de l'exposició Ciutat Cruïlla que s'inaugura dimecres a moltes altres en diversos espais de la ciutat.
Molts de nosaltres tenim records detallats de la nostra Festa, d’un lloc, d’un concert, d’una època. Fent memòria, podem repassar com ha evolucionat amb el temps i com hem volgut fer-la créixer per acostar-la a les noves realitats humanes de la ciutat; i alhora, com hem mantingut una part del seu esperit de festa de poble que tots compartim. Només necessiteu bones dosis d'energia i il·lusió, perquè en aquests dies es pot veure clarament l’esperit d’implicar-se i manifestar l’energia d’una ciutat dinàmica i amb moltes ganes de progressar.

Programa del Corpus 2010