10 de maig del 2010

L’educació, un dels nostres reptes

Dins de la nostra línia de millora dels equipaments, ja fa temps que ho estem fent, hem vingut incloent entre altres les millores en els nostres centres educatius de primària, aprofitant els mesos d’estiu per fer-hi obres de rehabilitació en funció de les peticions rebudes per les direccions, les necessitats i les possibilitats econòmiques per poder-ho fer. A l’inici del mandat les vàrem recollir i es va establir un calendari d’actuació.
Aquest any era precisament un any complicat per poder executar alguns projectes que teníem en cartera, perquè la situació econòmica no era les més idònia, però els nous Fons Estatals per aquest any ens permetrà fer una inversió no prevista global d'uns 686.000 Euros en els centres L’Areny, Torre de la Miranda i A. Gaudí, que units a altres ja comentats fa uns dies de supressió de barreres arquitectòniques en altres tres escoles, farà que la inversió destinada de l’esmentat Fons al àmbit de l’educació ascendeixi a prop del 1.364.000 Euros, que representa quasi un 19% del total de la inversió extraordinària que es destinarà en aquest àmbit.
Les tres actuacions dels centres esmentats beneficiaran uns 1600 alumnes i uns 75 docents. Els canvis de fusteria i renovació d’espais centraran la inversió, en què hi participaran uns 26 professionals destinats a peu d’obra que treballaran unes 3900 jornades.
Aquestes actuacions són un petit gra de sorra també per injectar activitat econòmica directa i indirecta, serveixen també per mantenir i crear llocs de treball en el sector constructiu, que unides a altres projectes en execució demostren la nostra preocupació per aquest sector clau de la nostre societat, l’Educació.