28 de març del 2011

100 anys de compromís

Fa un mes aproximadament vaig participar en una conferència a la Sala Sayol de la Creu Roja a Cornellà, en la qual el compromís amb la ciutat va ser l’epicentre. L'amic Bartolomé, actual president de la Creu Roja, em va convidar per iniciar tota una sèrie d’actes per commemorar l’aniversari, d’una manera molt especial, els 100 anys al servei dels homes i dones de la nostra ciutat i de fora d’ella. He estat testimoni de primera mà de molts moments importants de la seva trajectòria en els darrers 25 anys, i les persones que han format i formen part d’aquest moviment social mereixen el nostre reconeixement.
A la memòria em vénen imatges que, amb tota seguretat, han marcat no tan sols la història de molts de nosaltres de forma individual, sinó també la pròpia de la nostra col•lectivitat, així com dels ciutadans i ciutadanes compromeses amb els valors de la Institució que ho han fet possible; a algunes d'elles les vaig conèixer fa molt de temps i encara hi mantinc una estreta relació. D’aquest conjunt d’imatges n'hi ha algunes de molt rellevants, com la seva contribució a formar el “Cornellà Solidari”, el viatge a Bòsnia per portar ajuda humanitària, la posada en funcionament del servei de transport de persones amb mobilitat reduïda, la seva presència en tots els actes importants que se celebren a la ciutat, la seva participació en la construcció de l’Hospital de Mariel, la posada en funcionament dels serveis de teleassistències; i un fet tristament conegut per tots: el suport i el treball que van realitzar els equips de Creu Roja amb els veïns afectats per l’explosió de gas de l'edifici de l’avinguda Porta Diagonal. Ara que la Institució fa 100 anys cal, no sols felicitar-la, sinó participar en els diferents actes que organitzaran de forma activa. És la millor expressió de la nostra gratitud i admiració a totes aquelles persones que, amb sacrifici, esforç i bon treball, han estat un clar exemple de “compromís” amb Cornellà.
El proper divendres, dia 1 d’abril, serà un dia especial. L’Ajuntament rebrà, com va passar l’any 1911, a tots els membres de la Creu Roja, juntament amb membres d’altres Assemblees i d’altres Entitats, que els acompanyaran en un recorregut des de la passarel•la del riu Llobregat (raó del seu naixement) fins arribar a la plaça de l’Església. Gràcies a tot l’equip que en aquests 100 anys han fet que la Creu Roja de Cornellà sigui reconeguda dins i fora de la ciutat.