11 d’abril del 2011

La Vanguardia, en català

El diari La Vanguardia va prendre fa un temps la decisió de fer una edició en català. I a més va considerar important que aquest fet no solament requeria convocar una roda de premsa i anunciar-ho als quatre vents, sinó que precisava apropar-se al territori per fer-hi una presentació. Va escollir determinats indrets, entre els quals es trobava Cornellà: i serà avui, a les set de la tarda, al Citilab, un acte adreçat fonamentalment a la ciutadania, a les entitats, als comerciants, a les persones que treballen i viuen a Cornellà.
Recordo que, fa bastants anys, quan va néixer el primer diari en català, l'Avui, una persona del meu entorn em va comentar que aquesta edició no tindria massa futur, que no podria competir amb les grans editorials, i que solament podia ser La Vanguardia qui podia assegurar un mitjà d’aquestes característiques en català. Doncs bé, avui existeixen diverses capçaleres, i els dos diaris més venuts a Catalunya ja s'editen en les dues llengües.
Enhorabona al Grup Editorial Godó per la iniciativa, molta sort perquè el projecte perduri en el temps, i benvinguts a Cornellà.