27 de febrer del 2012

Un dia trist!!

Ens ha deixat un home del comerç local, un emprenedor, un lluitador, un renovador; em refereixo a Rafa Puga, el de la "Colchoneria Montserrat" de l'Avinguda del Parc. Una persona compromesa amb la societat, va ocupar diferents responsabilitats en defensa del petit i mitjà comerç (president de l’Associació de ComerciantS de Cornellà, President de l’Associació de Botiguers de Catalunya...) i molt implicat en la creació del Consorci del Comerç i en la creació del “Cornellà compra a casa”, i també va dedicar molt de temps a temes solidaris tant a nivell personal com a través de la Creu Roja a Cornellà.
La noticia del seu comiat no puc dir que no l’esperava, perquè dies abans vaig rebre una trucada per dir-me que estava arribant al final del seu trajecte; però no per això no m’ha impactat, tot el contrari. Malgrat la gravetat de la seva malaltia i la debilitat en què es trobava, una de les persones que va poder parlar amb ell el divendres passat m’ha comentat que encara estava preocupat pel desenvolupament de projectes relacionats amb el comerç de la ciutat i encoratjava a fer peticions per poder-los dur a terme. Així era el Rafa, fins el darrer moment al peu del canó.
En aquest moment del comiat, i en la tristesa que m’envolta, sempre tindré present la seva trucada per telèfon del dia 26 de gener de 2007, hores després de l’explosió de gas a Porta Diagonal, en què es va posar a disposició de l’Ajuntament per qualsevol cosa que pogués fer per ajudar a les persones damnificades. No eren simples paraules de suport, sinó que després va complir la seva promesa d’ajudar, sense demanar res a canvi. Gràcies Rafa per tot el que has fet, i en aquest viatge sense retorn, pensa que deixes molts amics i persones que sempre et recordarem com a persona que ha donat tot el que tenia per contribuir a construir la nostra ciutat.