30 de març del 2012

La ciutadania s’ha expressat, ara li toca al Govern

Independentment del ball de xifres sobre el recolzament que ha tingut la vaga general, ningú pot negar que la resposta democràtica d’una gran majoria de ciutadans i ciutadanes va ser contundent en contra de la decisió unilateral de la “Reforma Laboral” adoptada pel Govern Central. Al llarg del dia, l’exercici del dret de vaga, les concentracions i les manifestacions pel mati en les ciutats i viles de tot el país, i les grans manifestacions en les capitals de província de tot l’Estat, així ho avalen. Les accions violentes i vandàliques d’una minoria no poden enfosquir el bon comportament general que va haver-hi.
Els incidents a Cornellà van ser aïllats, ho vaig poder comprovar personalment durant el tomb diari que acostumo a fer per la ciutat, que em permet polsar el seu termòmetre i poder parlar amb moltes persones. La preocupació i l’angoixa per la incertesa en el futur és palpable en la majoria de converses que vaig tenir.
El suport que ha tingut la jornada requereix una reflexió serena per part de tots i totes. Els sindicats demanen “negociar la reforma laboral” i algunes formacions polítiques reclamen “negociar les mesures ”. Ara toca esperar i veure quina és la resposta del Govern.
Avui no solament estem a l’espera de l’actitud que prenguin, sinó que estem pendents de la decisió que prendrà el Consell de Ministres que afectarà els Ajuntaments i que pot limitar de forma preocupant els serveis i les accions que es porten a terme en l’actualitat.