21 de maig del 2012

Carrera de fons

Retallades, reformes, fractura social i patiment de les famílies, aquest és l’escenari que ens trobem diàriament com a administració local, problemes de persones que busquen respostes i solucions i no les troben.
Davant d’aquesta situació ens hem de rebel·lar, no pot ser que aquest sigui l’únic camí. És cert que com a Ajuntament tenim limitacions per manca de competències, però el que no hem de fer és deixar-nos anar, hem de treballar i lluitar. Si fa una setmana a Cornellà signàvem un compromís de ciutat per treballar de cara contra la crisi, amb el suport i consens de un gran nombre d’agents socials, ara, des de l’Àrea Metropolitana de Barcelona sumem petites gotes d’aigua, per omplir mica en mica la pica. Hem aprovat la línia d’inversions de l’AMB per al període 2012-2015. En total s’invertiran, si la conjuntura ho permet, prop de 260 milions d’euros en cohesió del territori i millores urbanes, des d’una vessant de prudència i contenció en la despesa. Però potser el més significatiu d’aquest pla és la creació d’una línia nova de suport a les polítiques socials municipals. Una nova línia per oferir recursos al món local destinats a complementar les actuacions que impulsem als ajuntaments per al desenvolupament econòmic, amb l’objectiu de mantenir la cohesió social i promoure accions de reactivació econòmica.
Són inversions atenent als principis de solidaritat, cooperació i pluralitat, per donar petits passos, fer petits gestos i sumar. És hora de mirar cap endavant, de construir i no destruir, aquest és el nostre compromís polític i humà . Estem en una carrera de fons i hem d’administrar bé les nostres reserves per arribar a bon port, sense posar en risc res, però ajudant als ciutadans i ciutadanes que més ho necessiten.