19 d’octubre del 2012

Els somriures uneixen

El Festival de Pallassos d’aquest any se celebrarà durant la setmana que ve, i ahir, com a preludi, ja vam celebrar el lliurament dels reconeixements del Nas d’Or a Tortell Poltrona i del Somriure del Festival a AFANOC (Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya).
Aquesta vegada durarà menys dies, però amb una programació intensa, que ens permeti aparcar el dia a dia, aparcar les dificultats. Mantenir aquest esforç és la millor lliçó per als nostres fills i filles, perquè aquest festival, aquest esdeveniment que posa Cornellà al món, és molt més que una manifestació artística o cultural. És una extensió de la ciutat que som, una ciutat de gent lluitadora, que hem après a caure i a aixecar-nos, tot i les dificultats que puguem trobar. Som una ciutat compromesa.
Per aquesta raó també vull valorar el reconeixement a Tortell Poltrona i a AFANOC, que també demostren dia a dia el seu tarannà solidari amb els altres, persones que volen que els somriures uneixin, que volen superar fronteres. Aquest Festival i aquesta ciutat, que l’ha promogut i enfortit, col•laboren amb Unicef i també farem una aportació a l’Obra Social de Sant Joan de Déu. El de menys és el que donarem, el que crec que val la pena subratllar és el compromís, que som una ciutat que lluita, des de la modèstia, però amb convicció, i aquest és el millor patrimoni que tenim.