11 de febrer del 2013

Les Ninekas, un projecte de Cornellà

Aquest dijous el Castell de Cornellà estrenarà una exposició diferent de les que hi acostumem a veure. Una exposició que no neix d’una proposta artística, de la imaginació d’un creador que vol comunicar un missatge, sinó al contrari. És un missatge de solidaritat, un missatge de lluita, que es manifesta a través de l’artesania, de la creació, del treball col•laboratiu.
1001nineka és un projecte que té l’objectiu de recollir fons per a la investigació del càncer infantil i juvenil, en col•laboració amb l’Obra Social Sant Joan de Déu, que va iniciar la Maria Rascón. El títol és un símbol dels més de mil casos que es diagnostiquen cada any a Espanya de càncer en infants i joves: una xifra que et glaça la sang. La Maria és de Cornellà i no està sola al projecte, en aquesta idea ara l’acompanyen AMPAs de Cornellà, associacions, veïns, comerços, ciutadans i ciutadanes de forma individual.
Tot això ve d’una història personal, d’una experiència, evidentment, tràgica. Davant de la duresa de la vida, davant del que seria una derrota, la Maria va treure forces per a futures batalles, va decidir no aturar-se i seguir lluitant. Venia d’un camí vital que se li havia girat en contra, que se li havia posat molt difícil, però va emprendre un altre camí, aconseguint acompanyar-se d’una llarga llista de complicitats. En aquesta manera de fer jo entenc que es pot notar que és un projecte nascut a la nostra ciutat, nascut de l’ADN de Cornellà.
Dijous estic segur que una bona representació d’aquesta ciutat serà al Castell donant escalfor, acompanyant, fent de recolzament a aquest projecte. Si encara no sabeu com és una Nineka, també hi sereu benvinguts per conèixer el projecte, entendre’l, estimar-lo.