19 d’abril del 2013

El primer Síndic ha marcat un camí

Dilluns vam celebrar un ple extraordinari per presentar l’informe del Síndic de Greuges de 2012 on, a més de les dades, vam conèixer oficialment la voluntat del Síndic, Frederic Prieto, de deixar d’exercir aquesta responsabilitat després de cinc anys, per qüestions personals, segons ell mateix va indicar.
Ell ha estat el nostre primer Síndic de Greuges, una figura que vam crear amb el convenciment de la necessitat d’impulsar una institució independent, propera i sensible a la realitat social. Aquest cinc anys de treball del Síndic, ens han demostrat que no ens vam equivocar al escollir al Frederic Prieto i també al seu adjunt, la Carmen Cara. Tots dos han treballat amb honestedat, amb implicació i independència, demostrant una gran capacitat d’ escoltar, de connectar i de canalitzar les preocupacions i els temes d’inquietud de la ciutadania. Han dotat de personalitat a aquesta figura i han generat una mirada crítica des d’un clima de respecte.
En tot aquest temps el denominador comú ha estat el diàleg, la honestedat i el compromís permanent amb la ciutat; conductes i valors que ens fan creure en la capacitat de les persones per construir ponts de col•laboració i de creixement. Per això, vull fer un reconeixement al Frederic Prieto i la seva trajectòria personal i professional, però, per sobre de tot, com a persona compromesa, dialogant i amb valors humans molt arrelats.

Respecte a les dades de l’Informe 2012, el diagnòstic indica que cada vegada som més vulnerables, que les mesures que es prenen són insuficients i que hem d’extremar la defensa del que hem aconseguit des de la nostra òptica d’administració compromesa i defensora de la dignitat de les persones com a punt irrenunciable i fonamental del nostre full de ruta.