9 de desembre de 2013

La Nit de Compres i la Fira de Santa Llúcia, dos exemples de compromís ciutadà

Una ciutat es construeix a partir de moltes sensibilitats, de punts de vista diversos, de voluntats i mirades plurals i obertes, el denominador comú de les quals és treballar pel bé col•lectiu, per enfortir llaços de convivència i per créixer des de tots els punts de vista.
En aquesta tasca ens trobem amb moltes persones que, dia a dia, obren les portes dels seus comerços o les seves parades als mercats municipals per fer-nos la vida més còmoda, amb productes de qualitat i amb la proximitat i la confiança com a segell d'identitat.
Són moments complicats per al comerç local, però ells es reinventen, segueixen lluitant i ho fan amb propostes noves, amb promocions, amb il•lusió i amb joves emprenedors amb embranzida. Un any més ens conviden a participar en la II Nit de Compres, aquest divendres, entre les 20 hores i la 1 de la matinada, amb descomptes, sorpreses i amb animació al carrer. Una acció per dinamitzar el sector i també per compartir. Ells fan un esforç, i crec que revertir-lo i fer les compres en les nostres botigues de barri és un gest que ens beneficia com a consumidors i com a ciutadans.

Divendres vam encendre les llums de Nadal, que també són una iniciativa que promou el comerç local. Un acte simbòlic que ens anuncia l’arribada de les festes nadalenques i que posa de manifest el compromís ciutadà de moltes persones i entitats de la ciutat, que són també motor de dinamització social i cultural. Gràcies al seu dinamisme i empenta tindrem moltes propostes per gaudir com ara la Fira de Santa Llúcia, diumenge, dia 15 durant tot el dia a la plaça de l’Església i als seus voltants, organitzada per l’Associació de Pintors amb la col•laboració d’altres associacions. També, les entitats estan darrera d’activitats com el cant de nadales a mercats i altres espais, els pessebres, els concerts, les representacions teatrals, i moltes altres. Uns compromisos que tenen també un vessant solidari amb la participació activa en totes les campanyes que es porten a terme a la ciutat. Cornellà té una bona musculatura social i ara en aquestes dates es posa de manifest més que mai.