24 de febrer del 2014

Fem Cornellà

Una societat evoluciona, es transforma, creix i madura gràcies a petites i grans aportacions de les persones. Cornellà és avui el que és gràcies a molts factors, un d’ells indubtablement ha estat el posar en valor el que fan els altres, tant d’aquí com de fora, el saber escoltar i aprendre, la voluntat de superar-se, de creure en un mateix. Tenim un gran patrimoni, moltes vegades desconegut, i que de mica en mica anem coneixent.
El divendres passat anunciava la presentació del cicle de conferències “Les Veus de Cornellà”, una nova iniciativa que complementa altres projectes similars, pensants per reflexionar i debatre sobre l’actualitat, impulsats en àmbits diferents, com el fòrum “Cornellà Creació” per parlar d'economia i innovació; el recent projecte “Cornellà Valors”, que pretén difondre valors de convivència; la “Ciutat de la lectura”, una plataforma per promocionar i donar a conèixer tot tipus de llibres i un gran nombre d’autors cornellanencs, i així fomentar la lectura a la ciutat; la “Setmana de la Dignitat, planta cara a la pobresa” amb diferents activitats de sensibilització, jornades lúdiques i conferències, que busquen posar èmfasi en la societat que està dibuixant la crisi econòmica. Tot això es reuneix sota un títol ben clar, “Fem Cornellà”.
En menys d’una setmana, dues conferències de nivell, la comentada divendres i la que hi haurà el proper 6 de març, a dos quarts de vuit del vespre al Castell de Cornellà, organitzada per “Cornellà Valors”, a càrrec de Victòria Camps, catedràtica de Filosofia moral i política de la Universitat Autònoma de Barcelona, que aprofundirà sobre el valor que s’està treballant aquest semestre, el Civisme, i que versarà sobre el “Mínim comú ètic”
Com a ciutat hem crescut i madurat, la societat ha evolucionat, i la millor prova d’això ho veiem en fets concrets que podem escoltar i conèixer amb totes aquestes iniciatives.