6 de juny del 2014

Cornellà per la Dignitat

Fa uns dies vaig parlar de la II Setmana de la Dignitat que encetem el dimarts 10 de juny. Us vaig animar a què us subscrivíssiu al Manifest i hi donéssiu el vostre recolzament. I ara, a punt que s’activin a la ciutat més d’una quarantena d’activitats organitzades amb el suport d’agents socials i entitats, us demano implicació i participació, per generar una gran cadena humana de complicitats, d’aportacions i de solidaritat.
La dignitat humana és un valor o un dret inviolable i intangible de la persona, és un dret fonamental i és el valor inherent a l'ésser humà. Es basa en el respecte i l'estima que una persona té de si mateixa i és mereixedora d'aquest respecte per uns altres perquè tots mereixem respecte sense importar com som. En el Preàmbul de la Declaració Universal de Drets Humans de 1948 es parla de la "dignitat intrínseca de tots els membres de la família humana", i després afirma en el seu article 1 que "tots els éssers humans neixen lliures i iguals en dignitat i drets".
De nou volem posar de manifest la sensibilitat d’una ciutat: Cornellà, que sempre ha estat solidària i respectuosa, lluitadora i defensora dels drets de les persones. Cornellà ara, i com sempre ho ha fet, treballa per la igualtat, i ara en aquest temps difícils treballem per intentar que no es traspassin línies vermelles. És una setmana de reivindicació, de suport i de demostrar que junts podem fer moltes coses.
En el marc d’aquesta II Setmana de la Dignitat posem en marxa un gran Recapte d’aliments. L’any passat es van recollir més de 1.500 quilograms i vull també fer una crida perquè tothom hi faci una petita aportació, un petit gran granet de sorra.