13 d’octubre del 2014

Comencem un nou Festival Internacional de Pallassos

El Festival Internacional de Pallassos té la voluntat de ser un estímul tant per a públic com per a artistes, ser un punt de trobada que regularment ens acosta produccions de gran qualitat que dibuixen històries de somriures, de tendresa, o d’enginy, sempre al voltant d’aquesta figura que en un primer moment volíem dignificar: el pallasso. D’aquesta idea ara en fa trenta anys: va néixer com a homenatge al mestre Charlie Rivel, de la mateixa manera que avui en dia segueix sent un homenatge a tots els homes i dones que dediquen el seu esforç a fer-nos riure des dels escenaris. Una idea nascuda en temps difícils, que perdura avui gràcies, també, a un gran esforç col•lectiu, tot i les dificultats actuals.
El nostre Festival és una ocasió excepcional, que des de Cornellà de Llobregat oferim al món, i que també ens situa en un lloc de privilegi en l’escena internacional. Aprofiteu l’ocasió, gaudiu-lo, defenseu-lo, com a esdeveniment cultural i popular però sobretot com a element fonamental de la personalitat de Cornellà i com a baluard d’una de les formes d’expressió escènica més valuoses que tenim.

El Festival comença avui amb la programació escolar. Dijous, entregarem el Nas d’Or d’aquesta edició, a títol pòstum, a Joan Montanyès, Monti. I el cap de setmana trobeu les actuacions a la Carpa, a la sala Ramon Romagosa, i la gran festa del Parc dels Pallassos, aquest any al parc de la Infanta, diumenge al matí. Consulteu tota la programació a la web del festival.