17 de novembre del 2014

Mercat de Pagesos

Ja fa temps que estem treballant per poder oferir a la ciutadania de Cornellà una àmplia i variada oferta d’activitats els caps de setmana, per tenir motius per passar una bona estona gaudint de la ciutat amb amics, familiars… Dins d’aquestes propostes hem decidit impulsar un mercat de pagesos de la comarca, per a l’adquisició de productes de proximitat, collits en el parc agrari del Baix Llobregat, que a més, es complementi amb activitats lúdiques i formatives relacionades amb l’horticultura i la jardineria.
Aquesta experiència ja s’ha anat implantant en altres municipis del nostre entorn, hem pogut veure que es tracta d’una oferta que cada cop té més adeptes, el que ens ha animat a posar en marxa la iniciativa.
Cal ser molt curós per avançar amb propostes com aquestes, raó per la qual hem volgut estudiar diferents indrets per poder-la ubicar, per programar-la dins l’oferta d’oci a l’aire lliure que ja es desenvolupa els caps de setmana i encabir-la dins d’un context complementari del comerç tradicional de Cornellà, de fàcil accés en vehicle, i que pugui generar altres inèrcies comercials.
Està previst posar en funcionament la idea a principis de 2015, al barri d’Almeda, a prop del parc de Can Mercader. Tindrà unes 12 paradetes, obrirà un diumenge al matí, un cop al mes; i comptarà amb la participació de l’empresa municipal TECSALSA, que s’encarregarà d’organitzar les activitats de dinamització: tallers lúdics, petits cursos, etc.
Estic convençut que la iniciativa es consolidarà a Cornellà, i poc a poc s’aniran incorporant projectes complementaris que l’aniran enriquint.