22 de desembre del 2014

Desitjos de cara al nou any

A punt de rebre el Nadal, espero que gaudiu al màxim d’aquestes dates i que les pugueu compartir amb els vostres familiars i amics. L’estimació i l’amistat són regals que mai hem de deixar escapar ni deixar-los en un calaix. I el propi benestar es troba tant en el nostre entorn més pròxim com en l’entorn social, en els coneguts, en els veïns i veïnes, en els botigues del barri. Per això, quan parlo del Nadal, també m’agrada fer referències a què ens cal ser solidaris, perquè el bon clima ciutadà també contribueix a fer-nos a tots més feliços i encarar la vida amb esperit positiu.
Aquest plantejament es fa especialment necessari quan acaba un any que de nou ha estat difícil. Poden dir que ha acabat la crisi, però la seva part més dura continua a dins d’algunes llars familiars, no ho podem oblidar. I des del punt de vista del govern local, la part positiva és que seguim defensant les nostres mesures. L’Ajuntament continuarà treballant, intentant que les dificultats, subratllades per les retallades de finançament i de competències per part d'altres administracions, no es notin en el dia a dia. No hem tancat cap servei ni equipament durant aquest any, no ho hem fet perquè creiem que tot el que la ciutat ha aconseguit fer realitat continua sent vigent, i han estat els nostres compromisos. I hem anat més enllà, amb més plans d’ocupació, amb mesures destinades a estimular, dins de les nostres possibilitats, la creació d’empreses i de llocs de treball (el nou viver, la quota zero per a emprenedors, etc.). També hem anat més lluny gràcies a l’impuls de l’Acord Social, en accions que han comptat amb la imprescindible col·laboració d’entitats i agents socials: la Botiga Solidària, l’Oficina de Mediació Hipotecària, la Setmana de la Dignitat...
Seguirem aquest camí, fins allà on ens sigui possible amb els nostres recursos, com fins ara, i amb el compromís de la ciutadania, que és i seguirà sent, n’estic convençut, impecable. Aquesta és la gran confiança que tenim en el futur, que hem aconseguit seguir ferms, que comença un nou any, seguim treballant, som aquí i tenim esperança. No s'avança amb plantejaments negatius: cal confiança, entusiasme, i honestedat, i Cornellà en té de sobres.

Recordeu que, durant aquests dies, continuen moltes activitats pròpies de les festes, com la Fira Infantil de Nadal, les atraccions a la plaça de Catalunya que organitza el Cornellà Compra a Casa, les visites a la Torre de la Miranda, o el Campament Oriental del Mag Maginet a partir del dia 1 a Can Mercader. Us desitjo a tots i totes unes bones festes, esperant per a l’any que ve, sobretot, salut i treball per a tothom. Bon Nadal!