23 de febrer del 2015

Acords que ajuden als més vulnerables

Dimecres vam signar a l’Àrea Metropolitana de Barcelona un acord sense precedents amb les companyies Agbar, Gas Natural i Endesa, que ofereixen subministrament d’aigua, llum i gas a més del 80% de la població de l’àrea metropolitana de Barcelona. Aquestes companyies s'han adherit al Programa Metropolità de mesures contra la pobresa energètica i es comprometen a que cap persona que estigui en situació desfavorable es quedi sense subministrament energètic.

El Programa Metropolità de mesures contra la pobresa energètica és una iniciativa que forma part del Pla Metropolità de suport a les polítiques socials municipals (2012-2015). Té una dotació inicial de 5 milions d’euros i es poden beneficiar tots els municipis de la zona. Només a Cornellà, l’any 2014 l’Ajuntament va destinar més de 96.000 euros a ajudes d’aquest tipus, quasi el doble que l’any anterior; i per a 2015 es comptarà amb uns recursos de 250.000 euros provinents del govern metropolità. Les ajudes són atorgades i gestionades des dels serveis socials municipals i, sens dubte, alleujaran l’angoixa de moltes famílies. En un principi, està previst que l’ajut arribi el més aviat possible a aquestes famílies i l’AMB ha decidit assumir el deute dels impagats de subministraments energètics i d’aigua de l’any 2014.

Es tracta d’un pas endavant important, d’una iniciativa que dóna sentit a la nostra vocació de servei públic i de fer front a la realitat actual amb fets i gestos que són importants per a moltes persones que ho estan passant molt malament. Esperem que aquest acord segueixi sumant voluntats i noves adhesions d’altres empreses i ens, perquè és una satisfacció veure com amb la suma d’esforços i sinergies podem posar fre a situacions que sembla que altres administracions no volen veure.