2 de març del 2015

Un reconeixement al compromís

Divendres al vespre l’Auditori es va tornar a omplir de complicitats, de compromisos d’iniciatives, d’il•lusions i de somnis que es fan realitat i que són part vital de l’ànima i la identitat de Cornellà. Vam celebrar la novena edició dels premis ciutat de Cornellà i vam percebre que el poder d’un poble, i en aquest cas de la nostra ciutat, està en les persones, en la implicació i la il•lusió d’homes i dones que es mouen per valors i conviccions fermes i que han construït i construeixen, des de la voluntat de treballar amb honestedat i seguretat, una ciutat amb una forta personalitat.

Com sempre, els premis han tingut protagonistes que tots tenim a la nostra retina i altres que comencen a despuntar a la nostra ciutat. No entraré en detalls però si mencionaré la capacitat, la passió, la humanitat i la fermesa que transmeten persones com la Pura Fornals, el José Gálvez, el José Antonio Chaparro, el Jordi Évole o com no el nostre admirat Ricard Vaccaro, que ens va donar una nova lliçó d’humanitat i humilitat. I també, la gran tasca social i creativa que es porta a terme des d’entitats consolidades com la Societat Coral “La Unió”, els Castellers de Cornellà o CCOO del Baix Llobregat, a altres més actuals però amb una gran consciència social com ara els Aut@rs de Cornellà i el Diván de los Sentidos.

Són uns premis que destil•len la força, tossudesa i creativitat. Uns reconeixements que posen en primer pla la consciència social, la voluntat de justícia i de reivindicar la ciutat com a un espai social, igualitari, just i solidari on compartir, on créixer i on crear.


http://antoniobalmon.blogspot.com.es/2014/12/vols-fer-un-cafe-formulari.html