26 de juny del 2015

Dues cites amb molta tradició

La ciutat està de ple dins de l'estiu. Si volem esquivar la calor, res millor que les piscines públiques de la ciutat, que ja obren diàriament des de fa una setmana. Però, igualment, continuen les activitats de les entitats, que aprofitant el bon temps, conviden a sortir i a gaudir de la ciutat.

Aquest cap de setmana, la Hermandad del Rocío de Cornellà es vesteix de gala per celebrar el Rocío, amb la seva 'romería' que recorre Sant Joan Despí, Esplugues i Cornellà, i l'arribada al parc de Can Mercader. La Romería del Rocío reprodueix a petita escala la coneguda celebració d'Almonte, demostrant ser ja des de fa més de trenta anys una festa de referència a la nostra ciutat, acollidora i participativa.
També, avui mateix, els Diables de Cornellà organitzen la festa del Solstici, una tradició més que arrelada a la ciutat, per alguna cosa arriben a les 25 edicions d'una celebració que vol ser una benvinguda lúdica i mediterrània a l'estiu, sumant música i el foc propi de la cultura popular tradicional.
Recordeu també que Can Mercader segueix acollint cada cap de setmana el Mercat de Pagès, si us agrada la fruita i verdura fresca és ara quan més varietat i producció s'hi troba, i segueix acompanyat d'activitats paral·leles com aquest diumenge una xerrada sobre plantes organitzada per Tecsalsa .

Vull fer una menció, abans d'acabar, al Dia de l'Orgull Gai, perquè coincideix que just fa deu anys de l'aprovació de la llei que permetia el matrimoni civil entre persones del mateix sexe, gràcies al compromís del president Rodríguez Zapatero. Aquesta norma, i els drets que se'n deriven, ha estat un fonament importantíssim en el ple reconeixement de la igualtat davant la llei de qualsevol persona al marge de la seva orientació sexual. Passos com aquest, per la seva transcendència, se'n donen pocs al llarg de la història. Volem seguir compromesos en l'educació per la igualtat i la llibertat.