19 de febrer del 2016

Abordem les ajudes menjador a l'educació secundària

L’Ajuntament i l’Obra Social de la Fundació La Caixa hem posat en marxa el programa Educa’t Saludablement, per donar suport alimentari i educatiu a joves de la ciutat entre 13 i 16 anys en situació de vulnerabilitat.
La situació de les beques menjador a Infantil i Primària ja és prou difícil, he parlat en més d’una ocasió de les retallades que han patit, tot i l’agreujament de la crisi, i del nostre esforç per dedicar recursos municipals a suplir aquestes carències. Però tornem al fil inicial, no de les mesures que hem de prendre, sinó del problema principal: que hi ha moltes llars on la crisi crea dificultats, a molt diversos nivells, però el més preocupant de tots és tenir problemes per posar un plat a taula als teus fills i filles. A les escoles es detecta aquesta situació, i ho intentem pal·liar amb els ajuts per fer ús dels serveis de menjador, però com els instituts fan horari intensiu, aquesta via quedava coixa. Perquè el problema continua existint: quan els nois i noies tenen entre 13 i 16 anys – dins encara de l’ensenyament obligatori, és important remarcar-ho – la seva situació és la mateixa.
Amb el programa Educa’t Saludablement intentarem cobrir dos aspectes, per un cantó augmentar l’abast del suport alimentari a aquestes edats, acompanyant l’àpat de promoció d’hàbits saludables, i fer amb ells activitats educatives i de lleure, per donar un suport acadèmic i personal a joves, que en molts casos, ens permetrà evitar que la seva situació de vulnerabilitat econòmica i social, els comporti problemes amb els estudis.
Com he dit molts cops, sense la implicació de moltes persones i entitats, cap projecte social no seria possible, en aquest cas l’Ajuntament compta amb l’aportació de la Fundació La Caixa, la Fundació El Llindar, el Club Infantil i Juvenil Sanfeliu-Sant Ildefons, i el Bàsquet Femení Cornellà. Per tant, cal un agraïment col·lectiu.