22 de maig del 2018

Respectar la diversitat

Una societat moderna, progressista i madura té en el respecte un dels seus principals valors. El respecte a la diversitat sexual, de gènere,  de religió, ideològica...perquè des del respecte podem construir pilars molt sòlids i instruments que ens permetin avançar cap a un futur d’igualtat, i en aquest àmbit l’educació és fonamental.  
Hem d’inculcar als nostres fills i filles que tothom, qualsevol persona, és lliure a l’hora d’escollir la seva sexualitat, de manifestar les seves opinions o punts de vista, sempre des de l’educació i el respecte, i si això aconseguim que es normalitzi no caldran campanyes perquè formarà part de l’ADN de les persones des de petits.
Mentre això no passi,  ens caldran campanyes, projectes i iniciatives per reeducar postures, per obrir ponts de diàleg i per continuar reivindicant el respecte i la igualtat.
La societat avança sempre més ràpid que les lleis i les reformes, per això també hem de prendre consciència i des de les administracions més properes als ciutadans hem d'oferir suport i respostes. En aquests dies que es fan actes de commemoració del Dia Internacional contra la LGTBIQfòbia, i amb aquest esperit de reeducar i informar, hem creat diversos actes i activitats a la ciutat amb aquests objectius i tenim previst, també, obrir una oficina per donar continuïtat a aquesta labor informativa i oferir assessorament al respecte de forma permanent.