6 de novembre del 2009

Innobaix: la nova agència d'innovació i coneixement

Innobaix és l'inici d'un somni. La presentació de dimarts passat al Citilab, amb la presència dels alcaldes del Baix Llobregat i del president José Montilla, culmina un llarg procés de maduració i reflexió, però significa l'inici d'un treball molt intens i conscient per desenvolupar el gran potencial econòmic que encara té aquesta comarca.
En els últims 30 anys, l'estructura productiva i laboral de la nostra comarca ha canviat molt. Tot i ser un referent industrial, teníem un teixit productiu amb moltes debilitats, l'atur es va disparar. Avui la situació és totalment diferent, i és cert que la crisi afecta la viabilitat d'alguns sectors i ha fet repuntar l'atur.
Però mai com ara hem disposat de millors infrastructures, de polígons millor equipats, d'una diversificació productiva, d'una població tant capacitada per sortir-nos-en i anar fins i tot més enllà. Això és Innobaix: una agència d'innovació i coneixement que ens ensenyarà a anar més enllà, cap a una profunda transformació de l'economia.
Hem explicat el projecte municipi per municipi, amb la voluntat que tothom s'hi sumés per tirar-lo endavant. I hem volgut comptar amb el lideratge empresarial, perquè en l'àmbit en què estem parlant, les institucions només som una de les potes que ha d'impulsar la innovació.
Innobaix treballarà en una estratègia d'accions a curt termini per obtenir resultats a llarg termini, que han de confluir en la transició entre l'economia actual i una economia basada en la innovació.
Hi ha alguns factors que no dependran de nosaltres, però una altra part sí. I el primer pas és la voluntat per afrontar-ho; Innobaix conduirà de manera ordenada el procés de transició, sumant el lideratge empresarial, social i institucional necessari per fer del Baix Llobregat una comarca amb expectatives, amb futur industrial, un futur brillant. I ho aconseguirem.