6 de març del 2009

Prenent consciència

Durant aquesta setmana i la propera fem a la ciutat una iniciativa que portem quatre anys desenvolupant. Es tracta d’unes jornades de sensibilització sobre esport adaptat adreçades a alumnes de cinquè i sisè de primària de col·legis de la ciutat. És una activitat molt enriquidora en la qual participen prop de 450 nens i nenes.
Des de l’experiència de jugar un partit de bàsquet en una cadira de rodes i amb les paraules d’una persona discapacitada, coneixen de primera mà quines són les seves dificultats en el dia a dia i són una mica més conscients de valors com la solidaritat, el respecte a la diferència i la importància de l’esforç que ells fan i el que nosaltres hem de fer per la seva integració.
Tots som iguals i diferents, i sens dubte accions com aquesta són un petit granet de sorra en la tasca pedagògica i educació en valors que entre tots hem de inculcar als nostres fills i filles des de ben petits.
En aquesta línia també de conscienciació, aquest cap de setmana tenim diferents actes vinculats al Dia Internacional de la Dona Treballadora amb el respecte a la igualtat de gènere. Durant tot el dia els alumnes del IES Esteve Terradas munten diferents activitats sobre això i aquesta nit hi ha a la Fira el tradicional sopar commemoratiu. Dissabte al matí, a la piscina Can Millars també es fan activitats al respecte.