20 d’abril del 2009

Temps per treballar junts

Hem entrat malauradament en un cercle viciós on impera el desànim individual i contagia l'esperit col·lectiu que es necessita per afrontar l'actual situació. Malgrat que molts portem força temps treballant en mesures de xoc i pensant en com fixar unes noves bases per a quan l'actual tendència canviï, reconec que hi ha espai per a la irritabilitat social. Cal combinar decisions conjunturals amb altres de major transcendència, els esforços i les decisions que s'han anat adoptant encara no estan donant els resultats òptims.

A Cornellà, ja hem començat a posar el nostre petit gra de sorra, s'han posat en marxa les obres finançades amb el Fons d'Inversió Local, conegut popularment com a Pla Zapatero, però el nostre compromís vol anar més enllà i en aquests moments s'estan enllestint una sèrie de mesures que seran recollides a l'acord social que estem treballant amb els grups polítics municipals i amb una vintena d'entitats de la ciutat.

L'altre dia, passejant pel barri de Sant Ildefons vaig veure de lluny una persona que conec una mica bé, una persona vinculada a l'associacionisme a Cornellà, del barri de Sant Ildefons, va ser un sindicalista, dels autèntics, lluitador, generós, treballador, responsable, compromès... que ha treballat i segueix treballant pels demés. Avui està jubilat, però d'ell es podria aprendre molt. En Manuel continua apostant per les sortides col·lectives com molts d'altres. En la seva memòria, com en la meva, està instal·lat el record de quan, en el passat, vam afrontar situacions molt complicades, algunes d'elles molt pitjors que l'actual, sense recursos ni proteccions socials, i ens en vam sortir, oi que sí?, doncs estic convençut que ara també ho podrem aconseguir. Cal anar construint, sense convertir-nos en espectadors i en pessimistes professionals, no ens podem permetre aquesta actitud, la millor aliança és parlar, caminar, decidir junts per a assolir els nostres objectius i assumir que alguns sacrificis haurem de fer.


Afegint elements a aquesta idea, La Vanguardia publicava aquest article de qui ha acabat sent el nou ministre d'Educació, el filòsof Ángel Gabilondo.