31 de juliol del 2009

Hospital Comarcal del Baix Llobregat

Ja queda poc perquè aquest nou equipament sanitari sigui una realitat, està previst que l’any 2010 obri les seves portes. Avui he visitat l’estat de les obres, conjuntament amb la consellera Marina Geli i Alcaldes de la comarca; i tots hem coincidit que l’espera haurà valgut la pena.

Han estat més de 30 anys perquè es converteixi en una realitat, doncs ja figurava en el mapa sanitari de Catalunya a l’any 1980, i el projecte aprovat a principis dels 90. Des d'aquelles dates ha plogut molt i a més s’han hagut de fer modificacions considerables per adequar el nou equipament a les actuals necessitats i demandes de la població, que entre altres coses ha sofert un creixement superior al previst en les dates en què es va dissenyar.

Serà un equipament sanitari del segle XXI, modèlic, funcional, tecnològic i sostenible; i ha de ser sens dubte un clar exponent del compromís del govern de la Generalitat amb la ciutadania.

Els serveis que oferirà el nou centre han de donar resposta a més de 350.000 persones que viuen en 11 dels municipis de la comarca, entre els quals està Cornellà; i òbviament ha de servir per descongestionar l’Hospital de Bellvitge que està actualment atenent a una gran part d’aquesta població.

Estic convençut que la posada en marxa d’aquest nou centre servirà per millorar la qualitat del servei i de la resposta que actualment es dóna per part del Servei Català de la Salut.

Els Ajuntaments no tenim competència directa en la salut, però hem que tenir una actitud activa, crítica i constructiva en aquest àmbit per assegurar que el nou Pla de Salut que s’aprovi es desenvolupi segons un calendari realista i adequat a les necessitats, per garantir la millora de la qualitat de vida dels nostres conciutadans i conciutadanes.