14 de setembre del 2009

Treballar des del consens per impulsar el creixement de la ciutat

El mes de setembre és moment de reprendre l'activitat quotidiana, d'impulsar els projectes en marxa, de promoure noves iniciatives i de seguir fomentant mesures que generin un ambient de confiança.
Els pilars estan posats perquè gens s'ha ralentit, al contrari. Anem avançant de forma progressiva, un dels últims passos va ser la creació, a finals de juny, del “acord social contra la crisi a Cornellà de Llobregat”, un acord que significa un compromís de tots aquells que creiem que la corresponsabilitat, el treball en comú i la implicació de tots els agents socials, econòmics i institucionals són el camí per al progrés, per al creixement i per al desenvolupament social.
Es tracta d'un acord en el qual ens hem implicat de forma activa al voltant de 30 institucions entre entitats, grups polítics i agents socials i econòmics. L'acord ho subscrivim per a treballar des del consens i per a posar sobre la taula noves idees, nous projectes i mesures que permetin impulsar iniciatives que mantinguin el nostre ritme de creixement i ajudin a les persones que més el necessiten en àmbits com el mercat laboral, l'habitatge o la formació.
El compromís és seguir avançant i no parar-nos. Des de l'Ajuntament mantindrem el ritme inversor previst i treballarem braç a braç amb tots els sectors productius i socials. Hem d'estar preparats per a afrontar amb garanties un nou cicle econòmic i només ho aconseguirem si ens preparem adequadament.
Un exemple d’aquesta esperit de progrés, el trobem en l’àmbit empresarial. A principis de setembre, l’empresa Oryzon inaugurava noves instal·lacions a Cornellà amb la presència de la ministra de Ciencia e Innovación, Cristina Garmendia.
Es tracta d’una empresa jove, emprenedora i amb una gran capacitat d’innovació, ja que en tal sols 9 anys d’activitat s’ha situat com a una de les empreses capdavanteres en el sector de la biotecnologia a Espanya, amb un equip professional jove i dinàmic, que aposta per la innovació com a motor de desenvolupament.