20 de novembre del 2009

La Caravana Solidària, a Cornellà

Aquesta tarda Cornelllà acollirà la sortida de la caravana solidària a l'Àfrica Occidental, un convoi que dóna suport a les ONG que treballen en països com Marroc, Mauritània, Senegal i Gàmbia, tranportant sense cost el material que les associacions necessiten per desenvolupar projectes solidaris en aquests països.
Des de l'Ajuntament de Cornella ja fa tres anys que es dóna suport a aquesta caravana, i aquesta tarda tindrem a la plaça de Catalunya els camions que hi participen, acompanyant la seva sortida amb una festa d'animació infantil. Una ocasió per conèixer de prop aquest important acció solidària, en què consisteix i qui hi participa, com es fa arribar l'ajuda i sobretot, els projectes que intenten millorar les condicions de vida de moltes persones en diferents països. Un compromís de ciutat a banda d'institucional.


Avui 20 de novembre és el vintè aniversari de la Convenció sobre els Drets del Nen, aprovada per Nacions Unides. El Consell d'Infants de Cornellà ha participat, junt amb diversos centres escolars i l'artista Carme Solé Vendrell, en elaborar un treball que faci present la necessitat de seguir defensant activament els drets dels menors: menors a qui se'ls pren la seva infància, que pateixen o fins i tot que han de participar en guerres.
És obvi que no és possible un món basat en la justícia, la llibertat i la igualtat si no es tenen en compte els drets de les persones més vulnerables, els infants. Per això és important l'acte d'avui del Consell dels Infants, i el seu compromís en recordar-nos aquesta dura realitat.


Anoteu-vos també que avui divendres se celebra el sopar solidari "Cornellà, ciutat contra la violència masclista", a l'estadi de l'Espanyol, club que ha col·laborat en la campanya, i on s'esperen unes 300 persones.