18 de gener del 2010

Alguns apunts més sobre lectura i llibres

Comencem una setmana més, plena d’activitat municipal i ciutadana. Entre elles, les culturals són part important de l’agenda vital. Com ja sabeu, la promoció de la lectura és un dels meus objectius com a alcalde, perquè com sempre dic ens fa més lliures i més madurs com a persones.
Tenim l’oportunitat aquests dies de tenir a la ciutat la presentació de dues obres de persones vinculades al món educatiu i cultural. Una serà demà a la tarda, al Castell, es presenta el llibre “El Matrimoni Roquet-Llovera. Mestres gironins renovadors durant la República i el Franquisme” escrit per Enric Roquet, catedràtic del IES Francesc Macià i per Salomó Marqués. Es tracta d’una biografia dels mestres Joan Roquet i Pilar Llovera, on s’explica les vivències personals i professionals d’aquestes dues persones, emmarcades en la situació política i educativa de l’època. Un testimoni més, escrit a partir dels records i dels documents personals i inèdits que guarda el seu fill Enric Roquet.
També el dia 27, l’artista local, Caty García, ens presentarà la seva obra “Mónica, la bruja de Barcelona”, una senzilla obra en forma de conte que recull les històries que, primer com a mare i després com a àvia, ha explicat al llarg de la seva vida. Un tresor que ara vol compartir amb tots nosaltres.
Com deia Cervantes: “El que lee mucho y anda mucho, ve mucho y sabe mucho”. Us animo com sempre llegir i a veure també altres opcions de gaudir de les ciutats com es pot observar a la proposta que aquest cap de setmana sortia al suplement “El Viajero" del diari El País.