9 d’abril del 2010

15 anys del nostre Museu Palau Mercader

Després d’una important inversió i un llarg i minuciós procés de restauració impulsat per l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona, el 23 d’abril de 1995, obria les portes al públic el Palau Mercader convertit en Museu. Aquella inauguració va significar recuperar per a la ciutat un valuós patrimoni artístic i arquitectònic que havia restat amagat a la majoria dels visitants del Parc de Can Mercader i, alhora, ampliar els espais culturals de la ciutat en un marc incomparable.
Molta ha estat la feina feta al llarg d’aquests anys d’obertura del Museu, tant en l`àmbit de la conservació i restauració del Palau i el seu contingut, com en el de la documentació i difusió de la riquesa històrica i artística que havia a l’interior del Palau Mercader.
Per les seves instal•lacions han passat una multitud d’escolars i estudiants de la nostra ciutat i de fora i visitants de públic general, i s’han organitzat tota mena d’exposicions i activitats lúdiques i culturals que han convertit aquest Museu en un equipament de referència a la nostra ciutat i a la comarca.
Aquest any celebrem el 15è aniversari mostrant tot el que s’ha fet, però també oferint noves propostes que ens permetin mirar cap al futur i continuar oferint un espai cultural que forma part de la nostra identitat.
Algunes d’aquestes activitats, com ara l’itinerari “cada pedra al seu temps”, que es pot gaudir aquest diumenge al matí, ens permet fer un recorregut per la nostra història i el nostre patrimoni.

Programa d'activitats Museu Palau Mercader