29 de novembre del 2010

L'activitat econòmica, un dels nostres grans reptes

Des de fa temps, fins i tot quan la nostra economia no estava en la situació actual, una de les nostres preocupacions com a municipi ha estat el treballar per fer de la ciutat un punt important per l’activació de l’economia, com a motor per créixer i per la creació de llocs de treball.
És un error mirar-se el melic en temps de “bonança” però és pitjor si en temps difícils solament ens quedem amb l’anàlisi de les dades de l’economia, de la situació del mercat laboral i de l'evolució de l’atur. Les hem de tenir presents, és clar que sí, però cal tenir iniciatives adequades per incidir en les noves activitats econòmiques emergents i consolidar aquelles que s’han anat mantenint i poden ser estratègiques de cara el nostre futur. Amb tot això combatrem de cara el problema per mantenir i crear nous llocs de treball que redueixin l'impacte negatiu del tancament de centres de treball. Aquesta és la línia de treball que des de fa anys tenim, creant espais atractius per a noves iniciatives econòmiques.
Aquesta setmana és un bon exemple d’aquestes pràctiques, que en la meva opinió són molt necessàries per contribuir a donar un “tomb” a la situació de “crisi” en què ens trobem immersos.
Demà l’Auditori acollirà la segona jornada ExportPymes, que aborda propostes per obrir mercats, per abordar formes de finançament, i diferents formes de col•laboració d’empreses. Més de 200 empreses han fet la seva inscripció, de les quals el 80% són de Catalunya i el 20% de la resta de l’Estat; de diversos sectors com l’Alimentació, la Metal•lúrgica, l'Industrial...
El dimecres el Consorci per la Promoció i Dinamització del Comerç a Cornellà i l’entitat Cornellà Compra a casa presentaran a l’Auditori la seva campanya Nadalenca, aquest any amb el títol “Somia un gran Nadal”, que pretén fomentar la compra mitjançant diferents fórmules per primar el consum local.
Però no ens podem oblidar ara al finalitzar l’exercici de dos clars exemples també, de dues empreses que han apostat per Cornellà, com són la companyia asseguradora AXA (una de les més importants a Catalunya) que s'instal•la a l’edifici del World Trade Center Almeda, o l’empresa Air Products, empresa matriu de Carburos Metálicos que va inaugurar ara fa pocs anys el seu nou Centre de Serveis Compartits per Europa, amb 200 llocs de treball per a la ciutat.
Estic convençut que aquest ha de ser el camí que ens ha d’ajudar a superar l'actual conjuntura econòmica. Hem de seguir sent creatius, hem de seguin ser atractius, per poder veure aviat la llum per sortir d’aquesta situació que cal recordar que l’afrontem amb més recursos i millors condicions que anteriors etapes que hem viscut.