Aquesta tarda a la Biblioteca Central fem la festa final del Joc del Superlector, del qual ja portem tretze edicions. Allà coincidiré amb infants com la Sheila, la Laia, l’Óscar, el Gabriel, el Joel o l’Oumaima, i fins a una setantena més d’infants amb els que comparteixo un gran plaer: llegir, un hàbit que sempre ha estat un bon company de viatge al llarg de la meva vida i que segurament també ho serà de tots ells.
Aquest any han viatjat al món de la fantasia a través de la literatura clàssica, uns llibres d’ara i de sempre, de generacions i generacions. Pinotxo, Alicia en el Pais de las Meravelles, Peter Pan... històries que ens ha explicat i que expliquem.
Veiem com aquesta iniciativa, és un bon instrument de foment de la lectura, que es consolida com a part del Programa Pla Ciutat de la Lectura que estem impulsant per promocionar-la entre totes les franges d’edat i a tots els àmbits socials.
Les xifres de llibres llegits no són importants, el que és significatiu és fer de la lectura un hàbit, un plaer i una forma de creixement personal. La lectura és la porta a un món d’aventures i coneixement, la clau és la disposició a practicar-la.
D’altra banda, també vull fer referència al dinar al que assistiré diumenge convidat per l’ONCE Catalunya, que des de fa alguns anys celebren a la Fira de Cornellà per commemorar la festivitat de Santa Llúcia. Al voltant de 2.000 persones es reuneixen cada any en un acte que posa de manifest la important tasca que fa aquesta institució per a la promoció de l’autonomia personal i la integració social de les persones cegues o amb deficiències visuals, i que són per a tots un exemple de superació.