28 de febrer del 2011

Benvinguda a la Comunitat

Fa poc temps una ciutadana em va plantejar una proposta perquè a Cornellà es fes com en algunes altres ciutats de Catalunya un cerimònia civil per celebrar el naixement dels fills o filles d’aquelles famílies laiques. La veritat és que la raó de ser de les celebracions en qualsevol confessió religiosa de l’arribada d’un nadó està fonamentada per presentar-lo públicament a la Comunitat i acollir-ho en la comunitat en un acte solemne.
Li vaig dir que ho estudiaríem, i d’aquí va sortir la idea que a partir d’avui és una realitat, a l’haver aprovat el Ple Municipal la moció de “Benvinguda a la Comunitat” que recull la voluntat de fer un acte públic de benvinguda a la ciutat a tots els nadons que les seves famílies de forma voluntària vulguin tenir la possibilitat de tenir una cerimònia per celebrar el naixements dels seus fills i les seves filles. El lloc escollit ha estat el Palau de Can Mercader, perquè amb el conjunt d’espais i activitats que es desenvolupen en el seu entorn podria ser una forma d’explicar el que és Cornellà, una ciutat d’acollida, de sensibilitats, cultura de cruïlles...
Les idees i propostes s’han d’explicar i s’han d’escoltar, algunes es poden portar a terme i altres no, però cal compartir el que pensem, perquè es poden convertir en realitat i beneficiar la comunitat on vivim.