18 de març del 2011

Les ciutats com a espais de creació

Demà dissabte, a Can Bagaria, una proposta de creadors de la ciutat ens aproparà als moviments artístics forjats a les ciutats al voltant d’edificis industrials que han estat testimonis d’una època i que ara s’estan reconvertint en espais de creació de noves tendències artístiques i tecnològiques. A Cornellà en tenim vàries, una d’elles és la pròpia Can Bagaria, però en tenim d’altres, com ara la fàbrica de Can Suris que acull el Citilab. Són una part molt significativa de la nostra història que ara acullen noves àrees de desenvolupament.
A la jornada es podran veure altres iniciatives semblants que segurament ens obriran nous horitzons, perquè les inquietuds en tots els àmbits i en el creatiu especialment són fonamentals per progressar socialment i també per impulsar la creativitat de joves artistes.
També, vinculat al món artístic, però en l’àmbit de les arts escèniques, dissabte a la nit a la Sala Ramon Romagosa podrem veure una altra forma de crear a partir de la música i el teatre amb “Massa soroll per a Shakespeare”.
D’altra banda també demà dissabte, entre les 10 i les 12 hores, farem una jornada de portes obertes perquè tothom pugui veure dos nous equipaments: el nou centre Cívic i la Ludoteca que hem construït a l’interior del Parc Esportiu Llobregat,al barri de Riera. A partir d’ara, es reuneix en un mateix espai la possibilitat de practicar esport, de fer cursos i tenir un espai de relació amb les entitats i de portar els nostres fills i filles perquè facin activitats a la ludoteca.