L’espai públic és de tots, i tant important és saber-lo cuidar com saber-lo compartir. Com tot allò que compartim, ens hem de posar d’acord en com ens agrada trobar-lo, però alhora cal ser conscient que si algú altre no el cuida, ens perjudica a tots.
El projecte Cornellà pel Civisme ja té cinc anys, i cada estiu des de llavors hem tornat a muntar els equips de joves, ‘educadors cívics’, que visiten places, parcs i espais públics fent pedagogia, explicant-nos en quines actituds ens hem de fixar, i quines hem d’evitar. Sobretot perquè la convivència es basa primerament en parlar, en compartir. I conèixer les opinions sobre el terreny ajuda a millorar els processos i mesures a prendre.
Conciliar l’espai públic no és difícil, però és obvi que una ciutat és la reunió de moltes persones, amb moltes sensibilitats i interessos. A l’Ajuntament ens toca conciliar aquestes sensibilitats en la mesura que sigui possible.
Parant atenció als infants i joves, vam voler que també tinguéssin espais on jugar, fer esport, i tenim equipaments de sobres a la ciutat per facilitar-ho sense que fos a les mateixes places on molta altra gent també vol estar tranquil•la o passejar. Així, Cornellà pel Civisme s’acompanya de l’obertura d’algunes escoles durant les tardes d’estiu i dels caps de setmana la resta de l’any.
El treball que realitzen aquests joves i educadors és molt important. Ens ajuden, i per això el principal paper que podem assumir tots els altres els oferir-los-hi la màxima col•laboració. I això ja és una bona part de la nostra pròpia contribució al civisme de Cornellà.