El proper dilluns, Cornellà encetarà la quarta edició de la Universitat d’Estiu de les Dones. Per alguna cosa són estudis de caràcter oficial, en el marc que dóna la Universitat de Barcelona a través dels seus programes d’estiu. L’Ajuntament de Cornellà ha apostat un cop més per impulsar aquest espai d’estudi, amb el Citilab com a escenari, importants ponents que hi participen, i temes a treballar com les arts escèniques, les finances, o la visibilitat en l’espai públic.
Hem aconseguit, en la societat actual, un alt grau d’igualtat i coresponsabilitat, que no vol dir que estigui tot fet. Ens hi ha portat el progrés i la maduresa d’una societat democràtica. Però en ocasions, aquest mateix progrés, aquest avançar continu de la història, fa que no ens aturem a reflexionar, a entendre el perquè dels canvis, quin és aquest paper diferent de les dones en la història o les perspectives de gènere en la societat actual.
Cornellà s’obre a un espai de reflexió perquè l’anàlisi i l’aprenentatge contribueixen al treball de fons de tot el que cal fer. A la Universitat es parla i es treballa sobre les dones en positiu, en clau cultural i formativa. Sumem coneixements i experiències. Tot això contribueix al camí que és evident que ens queda per fer, a eliminar de la nostra societat patrons de pensament que desgraciadament continuen portant a la desigualtat i en ocasions, tràgicament, a la violència.
El treball de fons és un treball col•lectiu, és una part del camí en què tots i totes podem col•laborar.