24 d’octubre del 2011

Carles Navales

Des de fa un temps estem treballant en la iniciativa de què el Ministeri de Treball i Immigració li atorgui la Medalla d’Or al Mèrit en el Treball a títol pòstum al nostre conciutadà Carles Navales, que de forma sobtada ens va deixar aquest estiu.
Coneixia molt bé el Carles, amb qui de tant en tant quedava per mantenir converses força interessants i canviar punts de vista sobre com afrontar els reptes que teníem davant nostre.
Al igual que jo, moltes altres persones de móns i àmbits molt diferents coneixien el Carles i també compartien debats i propostes de futur. I dins d’aquest grup de gent va sorgir la idea de fer-li un reconeixement públic i també de demanar el recolzament a la ciutadania en general i a determinades personalitats del món de la Cultura, del Treball o de la Política per reforçar la petició. Just en aquesta línia, en el proper Ple es presentarà una moció per donar suport a la petició cursada al Ministeri de Treball i Immigració.
Crec que la justificació de la petició està ben avalada per tota la seva obra i el gran llegat que ens ha deixat, molt especialment en els camps de les relacions laborals, la immigració, la inclusió social i la cultura. És un referent per la història de la nostra comarca i també del nostre país.
Desitjo que finalment la proposta prosperi i podem finalment fer al Carles un homenatge de ciutat amb aquesta condecoració.