24 d’octubre del 2011

Pla Integral de Sant Ildefons

El divendres passat es va reunir el Comitè d’Avaluació del Pla Integral de Sant Ildefons, format per representants de diferents sectors del barri, responsables de la Generalitat de Catalunya i de l’Ajuntament, per tal de fer un repàs tant dels projectes inclosos dins del finançament de la Llei de Barris com d’aquells que s’han dut a terme de forma paral•lela, l’execució del pla financer i la valoració dels objectius assolits i del seu impacte; en aquests darrers cinc anys.
La valoració global ha estat molt positiva, i, dins de totes les actuacions realitzades, es van destacar las referents a la construcció del nou Espai Esportiu de Sant Ildefons, que ha quadruplicat l’oferta que tenia l’antic Pavelló Esportiu; la Residència per la Gent Gran Teresa Duran, que dóna servei a més de 100 persones grans del barri i del municipi, la Biblioteca del barri (la tercera a la ciutat) que obrirà les seves portes l’any vinent); l’ampliació del Mercat de Sant Ildefons (per a la venda de llibres) i la millora de la seva accessibilitat; i la reducció del nombre d’edificis sense ascensor en el barri (més del 60 % en aquests cinc anys). A més, i fora del finançament de la Llei de Barris, s’ha realitzat la construcció d’una nova Escola Bressol, dos promocions de vivenda pública, quatre grans aparcaments subterranis, s’ha remodelat integralment el CEIP Alexandre Galí, s’han reformat la resta de Centres d’Ensenyament primari i s’estan acabant les obres d’un petit Auditori.
En total s’han realitzat en el barri 45 projectes, dels quals 42 han estat executats per l’Ajuntament, 1 per l’Àrea Metropolitana de Barcelona i 2 per la Generalitat de Catalunya. Més de la meitat, 22, estaven inclosos a en el Pla Integral.
Segons la meva opinió s’ha fet un gran treball, que ara podem gaudir però que cal protegir i tenir-ne cura entre tots i totes. Com quests seran els nostres reptes dels propers anys.