23 de març del 2012

Obrir l'aixeta per als que més ho necessiten

Ahir era el Dia Mundial de l’Aigua, i al Museu Agbar es va presentar una iniciativa que em fa pensar i constatar que treballar des del compromís i l’emprenedoria és el que ens permetrà tirar endavant i defensar la bona musculatura que hem atresorat.
Es tracta d’un projecte d’Aigües de Barcelona per ajudar a persones necessitades que no poden pagar el rebut de l’aigua. Han creat un fons social de més d’un milió d’euros per ajudar-les, i en total beneficiaran a més d’11.000 famílies de municipis de l’àrea metropolitana, entre ells Cornellà.

És una aposta decidida, valenta i de compromís social, per evitar el trencament de la cohesió social, per donar un respir a persones que ho estan passant malament i que fins i tot no poden ni pagar un bé universal com és l’aigua.

En aquests moments difícils tots hem d’assumir aquest compromís social, no només amb paraules sinó amb actuacions concretes i fer una feina comuna entre administracions i empreses. Treballar amb energia, buscar solucions imaginatives, implicar-nos per protegir el que tenim i hem aconseguit, per defensar als més febles . Si ho aconseguim haurem fet bé les coses i ens en sortirem amb més fortalesa.

Aplaudeixo un cop més la iniciativa. Podeu tenir més referència d’aquesta bona noticia a El Periódico i La Vanguardia.