16 d’abril del 2012

Saber quant ens costen els serveis que tenim

En les últimes setmanes hem començat a fer públic el cost que representa per a cada ciutadà els serveis i equipaments municipals, quanta gent els utilitza i, en conseqüència, el que costa als usuaris i a la ciutat cada servei o equipament públic.
Donem aquesta informació perquè crec que hem de gaudir i defensar el que tenim, especialment perquè Cornellà ha aconseguit molt en els últims anys, i perquè ara la nostra principal preocupació és poder protegir-ho. Cadascun de nosaltres hem de reflexionar sobre el que significa tenir biblioteques, escoles, espais esportius... I ser conscients i responsables quan s'utilitzen.

Els equipaments públics mai els paguen “uns altres”, igual que els parcs, la neteja, etc… Són de la ciutat i els paguem entre tots. Publicar aquesta informació és un exercici de transparència i ens ha de servir per avaluar l'esforç que suposa tenir-los, el seu finançament i el seu manteniment. És important saber-ho per valorar-ho i per intentar protegir-ho i mantenir-ho en el futur.