29 d’octubre del 2012

Tirem endavant uns pressupostos per ajudar les persones

En el darrer ple municipal hem aprovat els pressupostos per a 2013 de l’Ajuntament de Cornellà. Es redueix lleugerament respecte el de l’any anterior, principalment perquè contindrem la inversió, i ens centrarem en un objectiu prioritari, intentar evitar el descarrilament social i ajudar les persones. Són realistes, són coherents, i són rigorosos. Sempre ho han estat; i ara, sobretot, els preparem tenint en compte que no esperem cap ajuda des de fora, hem de confiar en les nostres pròpies forces i en els nostres propis recursos. Per desgràcia, en els últims mesos, de les altres administracions ens trobem més sovint amb retards i incompliments que no pas amb compromisos. Retallades que, no us enganyeu, amaguen evidentment una opció ideològica.
Més enllà de les xifres, el més important d’un pressupost és portar-lo a terme. Amb ell volem defensar fins on puguem els serveis que oferim en tots els àmbits, mantenir oberts tots els equipaments que hem aconseguit per aquesta ciutat, i esforçar-nos en àmbits com l’ocupació o l’educació on no tenim les competències. Mesures, com en política social, que són paliatives, però que no podem menysprear: no podem deixar de defensar, totes les coses que hem pogut fer, a quantes famílies ajudem, quantes beques menjador hem cobert, quantes vegades hem d’assumir els pagaments de serveis o equipaments que altres retallen o decideixen pagar més tard.
Continuarem treballant amb responsabilitat per tirar endavant aquests pressupostos, que Cornellà necessita. Contra els discursos de les retallades, de què els serveis són innecessaris, de què cadascú s’ha de salvar com pugui, crec en el compromís col•lectiu d’aquesta ciutat.
Veure nota de premsa del pressupost 2013