8 de març del 2013

Dia Internacional de les Dones

Avui és el Dia Internacional de les Dones. Trobareu activitats reivindicatives a tot arreu, campanyes i informacions als mitjans de comunicació sobre la situació de la dona i el seu paper,  de totes en podem extreure una conclusió molt concreta: no podem donar passos enrere. Les dones i tota la societat en general ha treballat al llarg de la història per la igualtat de gènere en tots els àmbits socials i ara les dades ens alerten davant situacions que ens poden fer retrocedir si no es prenen mesures i es defensen els drets que tant han costat aconseguir. És una jornada de reflexió i de reivindicació, però la feina i els gestos s’han de fer cada dia, perquè encara queda molt camí per endavant.
Us deixo la moció conjunta que vam aprovar al ple al respecte amb el suport de tots el grups polítics municipals, i també us deixo la imatge del punt de llibre  creada per dos estudiants d’instituts de la ciutat sobre la igualtat.


Por otro lado, mañana es el Día de las Personas Desaparecidas sin Causa Aparente, una conmemoración nacida a partir de la iniciativa de la entidad Intersos y cuyos actos hemos realizado en los dos últimos años en Cornellà. Mañana será en el Prat donde hagamos este acto de recuerdo, reivindicación y apoyo a las familias, a partir de las 19h, en la plaza Mestre Estalella.