11 de març del 2013

Obrim un nou espai de coneixement

El Centre Cultural Sant Ildefons entra en servei el proper dissabte. Un esdeveniment important per a tots els ciutadans i ciutadanes de Cornellà, perquè obrim un nou espai de coneixement, de creativitat, de convivència i de complicitat.
En aquest centre, la nova biblioteca serà el referent, un element que ens ha d’ajudar a construir el futur, amb una forta aposta per l’accés a la cultura, la formació i les noves tecnologies des d’una perspectiva d’igualtat. Es tracta d’un espai intergeneracional que ens brinda l’oportunitat de créixer com a persones i com a col•lectiu i de reforçar els nostres lligams ciutadans.
A més, amb l’entrada en funcionament d’aquest nou equipament, fem realitat la nostra aposta per tenir una xarxa de biblioteques sòlida i d’àmplia cobertura per a la ciutadania, amb tres centres que actuen de forma coordinada per facilitar l’accés a la cultura, als llibres i al món de la lectura.
Volem que aquest nou espai, que inclou un auditori, sigui un marc de relació obert a les iniciatives ciutadanes i col•lectives, el qual vincularem també al calendari cultural i festiu de la ciutat.
Es tracta d’un equipament que dóna visibilitat al model de ciutat que volem per a Cornellà, amb un full de ruta molt definit i amb projectes que ens permeten donar passos endavant.
Per això, només vull demanar-vos que gaudiu d’aquest nou espai ciutadà, que el feu servir amb responsabilitat i que el convertiu en un lloc de convivència i de progrés per créixer i caminar plegats.


D’altra banda, recordar que avui comença el període de preinscripció escolar per al proper curs, que es perllonga fins el dia 22 d’aquest mes. Des de principis de març les escoles de la ciutat estan fent jornades de portes obertes per mostrar els seus equipaments i el seu ideari pedagògic.