24 de maig del 2013

De la Dignitat al Corpus, mobilitzant-nos i participant

Estem a les portes del Corpus, que començarà oficialment dijous, i que aquest cap de setmana ja comença a traçar pinzellades amb activitats com la tradicional trobada de geganters. Obrirem doncs una nova oportunitat per compartir, per fer vida al carrer, per gaudir i per establir espais de conversa, d’oci, de riure i de complicitats.
Molts tenim en el record moments viscuts en aquestes festes: a la plaça Catalunya amb els amics i amigues, les primeres sortides de joventut i els primers concerts… i també podem recordar com era la nostra ciutat, com hem crescut, i aconseguit molt més que no teníem. Prendre aquesta perspectiva ens fa mirar les coses amb un esperit positiu, és possible avançar, és possible canviar, tots repassem la nostra vida com el camí que hem anat prenent per créixer, les oportunitats que hem aprofitat. Aquests dies que el Corpus es retroba amb la ciutat però sobretot, les persones ens retrobem amb la ciutat, veiem que sempre tenim passos per donar, per dificultats que ens trobem, tenim voluntat per seguir endavant.
Especialment, seguim endavant perquè de la situació actual, que és dura, que és complicada, no en podem sortir sino és caminant endavant, lluitant, plantant cara, fent un esforç comú. I perquè com a ciutadans i ciutadanes, tenim una dignitat. Aquests són els valors que defensem a les activitats que s'estan fent durant aquesta primera Setmana de la Dignitat, com a preludi a la festa major, amb el lema “Planta cara a la pobresa. Cornellà x la dignitat”. Places, carrers, espais, escoles, iniciatives de tota mena i una gran moguda ciutadana amb molta gent alçant la veu, mobilitzant-se i solidaritzant-se, tothom ha volgut fer de Cornellà un gran espai de convivencia i de defensa de la dignitat i els drets socials. El cap de setmana és l’esprint final amb moltes més activitats com la festa de demà dissabte al matí, a la plaça de Catalunya, i també podeu aportar aliments a la Botiga Solidària.
Comptem doncs, amb tots vosaltres, amb la vostra solidaritat, així com comptem amb què mantingueu el paper més important de la festa major: afegir-vos-hi, posar-hi entusiasme i diversió. Gaudiu del Corpus i de la ciutat!!!


Us deixo l'enllaç a l'article que ha publicat al seu blog Ángel Gabilondo, i que conté algunes de les idees que va compartir amb nosaltres a la conferència inaugural de la Setmana de la Dignitat.

Fotografies de les activitats de la Setmana de la Dignitat.