8 de juliol del 2013

El valor afegit de la Universitat de les Dones

Avui hem obert la sisena edició de la Universitat d’Estiu de les Dones. Una oportunitat formativa més de què disposa Cornellà durant l’estiu, doblement significativa perquè forma part de la programació oficial d’estiu de la Universitat de Barcelona, i perquè té el valor afegit de la seva temàtica especialitzada, any rera any buscant prismes nous des d’on observar la realitat de la dona.
Per considerar-nos una societat moderna, hem de saber passar de reconèixer la igualtat de drets a treballar conjuntament per la igualtat de drets. La nostra societat és prou madura per haver reconegut de forma absoluta i legal la igualtat de les dones, en tant que ciutadanes i en tant que persones. Però reconèixer aquest paper no significa haver completat el camí, és obvi que encara perduren actituds, i encara són subjacents maneres de fer i de pensar que requereixen, com a mínim, una reflexió.
L’Ajuntament segueix apostant per aquest programa tot i les circumstàncies de crisi actuals, perquè la reflexió i el debat són fonamentals per a combatre la resignació personal. Apostem per seguir lluitant per aconseguir un equilibri social que encara no existeix. La Universitat d’Estiu de les Dones ens permet aprofundir en l’àmbit de la reflexió i ens dóna eines per a la igualtat. Investigadors i investigadores destacats han construït una programació que s’acosta a aspectes socials, culturals o artístics del món de la dona i del moviment feminista. La programació, al voltant de quatre àmbits temàtics, s’extén al llarg de tota aquesta setmana i de ben segur que aportarà nous elements per a l’ànalisi i per al debat, tant necessaris avui en dia.